vrijdag 26 januari 2024

Adapcare kiest voor Amazon Web Services (AWS)

Adapcare is een innovatieve speler op gebied van zorgtechnologie. Naast innovatie van ons ECD/EPD, Pluriform Zorg en App Anne, streven we ook naar vooruitgang op het gebied van onze infrastructuur. 


Toekomstbestendig met Amazon Web Services 

In 2022 is er een selectietraject gestart met Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS) onder begeleiding van Cambrian Technologies, een AWS-partner die gespecialiseerd is in clouddiensten.

Redenen hiervoor zijn het toekomstbestendig maken van onze software op gebied van security, eHealth en Artificial Intelligence (AI). Ook brengt het voordelen met zich mee op gebied van performance, flexibiliteit en schaalbaarheid.


De belangrijkste voordelen van AWS voor Adapcare: 

  • Security: AWS loopt voorop op gebied van security, waarbij de cloudprovider voldoet aan alle relevante normen binnen de gezondheidszorg, waaronder: ISO27001, ISO27017, ISO27018, NEN7510, SOC1/ISAE3402, SOC2, en SOC3. 

  • Performance: AWS maakt gebruik van eigen hardware voor virtualisatie en netwerkbeheer, wat leidt tot optimale performance. 

  • Flexibiliteit: De cloudprovider biedt de flexibiliteit om de infrastructuur op elk gewenst moment aan te passen.  

  • Managementinformatie: Via AWS HealthLake (AHL) wordt managementinformatie aangeboden die voldoet aan de wereldwijde standaard voor gegevensuitwisseling (HL7 FHIR).  

  • Innovatie: AWS biedt moderne diensten voor machine learning en (generatieve) AI. 


Resultaten 

Onlangs zijn de eerste klanten succesvol gemigreerd van ons eigen datacenter naar de cloud van AWS. De resultaten zijn positief: de gemiddelde responstijd tussen de database en de applicatie is meer dan gehalveerd, wat leidt tot een soepeler navigatie van de webversie van Pluriform Zorg (zorgweb) en de snelheid van Pluriform Zorg Windows is aanzienlijk toegenomen.

‘Met de bewezen infrastructuur en migratie aanpak kunnen we klanten sneller helpen om de voordelen van de cloud te ervaren, met minimale inspanning van de klant.’  - Ramon Postulart, technisch directeur Adapcare 
 

Vervolgstappen 

Klanten van Adapcare worden op den duur allemaal overgezet naar AWS. Op woensdag 14 februari organiseert Adapcare een AWS-webinar voor al haar klanten. Het webinar vindt plaats van 12:00 - 12:30 uur via Microsoft Teams. Klanten kunnen zich hier aanmelden.