dinsdag 09 augustus 2022

Adapcare vernieuwt spraaktechnologie met de Attendi Speech Service

Klanten die gebruikmaken van app Anne, onze mobiele app op het ECD Pluriform Zorg, kunnen nu ook gebruikmaken van de Attendi Speech Service, ontwikkeld door Attendi. In de app Anne kunnen zorgprofessionals nu rapportages inspreken. De onderliggende spraaktechnologie zal per zorgorganisatie worden geoptimaliseerd waardoor er veilig spraakgestuurd rapporteren van hoge kwaliteit kan worden aangeboden. Rapportages inspreken levert veel tijdswinst op.

Foto: Dirk-Jan Visser (links) en Diederik de Rave (rechts)

Deze functionaliteit is een eerste stap in het volledig spraakgestuurd maken van de app Anne. Door in de toekomst zorgprofessionals de mogelijkheid te geven om met hun stem de app te bedienen kan nog meer tijd worden bespaard. Er zijn veel oplossingen in de markt beschikbaar, maar Adapcare maakt bewust de keuze voor een diepe integratie met de oplossing van Attendi.

Dirk-Jan Visser (commercieel directeur Adapcare) “Als Adapcare willen we inzetten op een gebruiksvriendelijk interface en hoge kwaliteit spraak-naar-tekst welke specifiek goed werkt voor onze gebruikers, de zorgprofessionals. Attendi heeft eigen technologie ontwikkeld en kan daardoor aan ons en onze klanten de veiligheid van de privacygevoelige data garanderen. Daarnaast heeft Attendi met de Attendi Speech Service een service ontwikkeld die voor Adapcare eenvoudig kan worden ingezet in verschillende producten. We zijn gestart met onze app Anne om mobiel werken nog aantrekkelijker te maken.”

We werken bij Adapcare sinds de lancering van app Anne in 2020 al aan de implementatie van spraaktechnologie binnen de app.

Sandra Goumans (Product Owner App Anne) “We ondersteunde al eerder functionaliteiten zoals deze in de browser en op je telefoon. Attendi is een aparte module. De voordelen zijn dat Attendi is toegespitst op de zorg (denk aan herkenning van zorgtermen), de data in Nederland blijft en dat we samen nog meer mooie dingen kunnen gaan bouwen.”

Diederik de Rave (Co-Founder Attendi): “We zijn erg blij met de volledige integratie van de Attendi Speech Service in de app Anne. Met de App Anne kun je direct, altijd en overal, op je mobiele telefoon je dagelijkse werk uitvoeren. Het typen van rapportages op een mobiele telefoon is tijdrovender dan een rapportage uitschrijven op een toetsenbord via een laptop. Met deze integratie kunnen zorgprofessionals nu eenvoudig een complete rapportage veilig en toegespitst op hun eigen vakgebied inspreken. Dat scheelt veel tijd en het komt ten goede van de kwaliteit van de dossiers. We zijn blij met deze samenwerking en kijken er naar uit om te gaan bijdragen aan de gebruikerservaring van de app Anne voor zorgprofessionals.”.

De oplossing van Attendi is voor klanten van Adapcare direct afneembaar. Wil je een demo van de oplossing of meer informatie? Neem dan contact met ons op.