maandag 24 juni 2019

Amsta kiest voor Adapcare

Amsta geeft zorg aan ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en iedere andere Amsterdammer die een steuntje in de rug nodig heeft. Dat doet zij voor ruim 2.000 cliënten op zo’n 30 locaties verspreid door heel Amsterdam. De cliënten die bij Amsta wonen hebben heel verschillende wensen en zorgbehoeften. In die zorg spelen medewerkers samen met familie en hun naasten een belangrijke rol. Alles wat met de zorg en het welzijn van de cliënt te maken heeft moet worden vastgelegd. Amsta heeft gekozen voor Pluriform Zorg, het ECD van Adapcare.  Klantgroepmanager Mark Hiddema van Amsta licht toe.
 
‘Het ECD waar we nu mee werken sluit niet meer goed aan op onze wensen. Onze collega’s moeten soms twee keer dezelfde informatie invoeren en lang zoeken naar de informatie die ze nodig hebben. Dat is niet meer van deze tijd. Daarom stappen we over naar een ECD-pakket dat veel meer met je meedenkt. Na een grondig onderzoek en vergelijking van de verschillende ECD-leveranciers, is de keuze op Pluriform Zorg van Adapcare gevallen’, vertelt Mark.
 
Een ECD dat met je meedenkt
‘Met Pluriform Zorg krijgen we een systeem dat ons veel werk uit handen neemt. Een goed voorbeeld is de evaluatie van een cliënt. Nu moeten we alle informatie uit verschillende systemen verzamelen. Straks zet Pluriform Zorg alle informatie klaar die je nodig hebt om samen met alle betrokken te evalueren. Denk aan de voortgang op doelen uit het cliëntplan, vrijheidsbeperkende maatregelen en risico’s. En heb je als EVV’er of persoonlijk begeleider alle belangrijke punten in je cliëntdossier beschikbaar voor de evaluatie? Ook die punten voeg je met Pluriform Zorg eenvoudig toe aan de evaluatie . Dat zie ik als een enorme winst!’
 
Stapsgewijs
‘Op dit moment zijn we volop bezig met de inrichting van het nieuwe ECD. Daarbij zijn veel medewerkers van Amsta betrokken. Juist de mensen die met het nieuwe ECD gaan werken, kunnen goed aangeven wat ze nodig hebben. Daar luisteren we goed naar. De overstap naar Pluriform maken we stapsgewijs. In kleine groepen haken er steeds meer Amsta-teams aan op het nieuwe ECD. Dat doen we in een periode van ongeveer anderhalf jaar.  Een bewuste keuze. Door stapsgewijs over te gaan, hebben we de ruimte om te leren wat er goed en wat er niet goed gaat.’
 
Mark besluit: ‘Dit najaar gaan de eerste collega’s met Pluriform Zorg werken. Natuurlijk is het spannend, maar we zien er ook naar uit om de overstap te maken’.

Meer weten?

Meer weten over dit onderwerp?

Laat het me weten