vrijdag 15 december 2017

De Groene Vink 2018 succesvol voltooid

Voor het derde jaar op een rij heeft Adapcare de trajecten voor de Groene Vink als eerste voltooid.

De Groene Vink is een kwaliteitsborging voor softwareleveranciers die werken met iStandaarden. Het geeft de zekerheid dat de berichten die met hun softwaresystemen gegenereerd worden, in orde zijn. Softwareleveranciers, zowel voor gemeenten als zorgaanbieders en overige ketenpartijen, kunnen bij Zorginstituut Nederland een Groene Vink behalen. Adapcare heeft wederom als eerste de Groene Vink behaald, een mooi gedeelde 1e plaats.

Een knap staaltje werk, binnen enkele dagen na het openzetten van de testsite van iStandaarden werd de Groene Vink al behaald. Hoe hebben jullie dit mooie en snelle resultaat bereikt?

Willem Meertens, softwarearchitect bij Adapcare: "We hebben de essenties van het elektronisch berichtenverkeer als bouwblokjes in Pluriform Zorg ondergebracht. Bij een nieuwe versie van het elektronisch berichtenverkeer hoeven we daarom maar een beperkt aantal bouwblokjes aan te passen om deze dan samen te stellen tot de nieuwe versie. Zo kunnen we razendsnel reageren op wijzigingen maar net zo makkelijk ook nieuwe standaarden ondersteunen."