donderdag 10 november 2022

E-health opschalen? Maak gebruik van de SET-subsidie

E-health toepassingen stimuleren zelfmanagement en zelfredzaamheid. Zo is het voor cliënten mogelijk om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Dit betekent meer regie voor de cliënt en efficiëntere inzet van zorgmedewerkers.

Zorgorganisaties die (meer) digitale zorg op afstand willen geven kunnen tot 31 december nog gebruik maken van de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET).

Wat houdt de SET-regeling in?

De regeling is bedoeld voor zorgorganisaties die gebruik willen maken van E-health toepassingen gericht op ondersteuning of zorg thuis.

Met slimme inzet van E-health kunnen ouderen en mensen met een (risico op) chronische ziekte of een beperking langer thuis blijven wonen, met een grotere kwaliteit van leven. Zo kunnen zorgorganisaties kostbare tijd van zorgmedewerkers besparen en ze inzetten op plekken waar zij onmisbaar zijn.

SET en App Anne

Overweegt uw organisatie om gebruik te maken van app Anne? Ook hier kunt u de  SET-subsidie voor aanvragen. Nieuwsgierig naar app Anne? Vraag hier vrijblijvend een demo aan.

Budget en looptijd

Het maximale subsidiebedrag voor een gezamenlijke subsidieaanvraag voor activiteiten van een innovatiecluster e-health en opleidingsactiviteiten e-health is € 750.000. Het minimale subsidiebedrag is € 50.000.

U kunt de SET-subsidie nog aanvragen tot 31 december 2022.

Meer informatie

Voor meer informatie over SET en het aanvragen van subsidie raadpleegt u de website van het RVO.

Hulp nodig bij het aanvragen van subsidie?

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van subsidie of het invullen van de quickscan? Stuur ons een bericht. Wij helpen u graag verder.