dinsdag 21 maart 2023

In gesprek met: Ramon Postulart

Maak kennis met Ramon Postulart, manager Product Management, Ontwikkeling en Infrastructuur bij Adapcare. We spraken hem over de trends in zorgtechnologie en zijn plannen voor Pluriform Zorg en de app Anne. 

 

Hi Ramon, kun je kort vertellen wat jouw rol is binnen Adapcare?  

Als manager Product Management, Ontwikkeling en Infrastructuur zit ik aan de wat meer technische kant van de organisatie. Ik zorg ervoor dat dat de kwaliteit en stabiliteit van Pluriform Zorg en de app Anne worden gewaarborgd en onze systemen up en running zijn. Ook houd ik mij bezig met het bedenken van nieuwe producten en diensten in de primaire dienstverlening. Daarnaast maak ik onderdeel uit van het managementteam (MT) van Adapcare.  

Hoe ben je bij Adapcare terecht gekomen? 

Ik heb altijd in de IT gewerkt. Ik kom uit de bankwereld; een sector die qua technologie vooroploopt. Wat het leuk en interessant maakt om voor Adapcare te werken is de maatschappelijke relevantie. Dat is ook één van de reden dat we bij Adapcare nieuwe medewerkers zo goed aan ons weten te binden en te behouden.  

 

Welke trends spelen er momenteel in de zorgtechnologie? 

Wat we nu in de zorg zien gebeuren is dat steeds meer zorgdata op een veilige manier wordt ingezet om de software en dienstverlening te optimaliseren. Een voorbeeld zou kunnen zijn; functionaliteit waarbij de wijkverpleging automatisch een overzicht ontvangt met beschikbare collega's wanneer er onverwacht iemand uitvalt.

Een andere trend is de inzet van cloudtechnologie. In andere sectoren wordt hier al langer gebruik van gemaakt. Denk aan eenvoudig en veilig online internetbankieren via een app. Cloudtechnologie helpt ons om informatie sneller, veiliger en nog beter beschikbaar te stellen.  

 

‘We zijn goed in het snel ontwikkelen van software. Je ziet dit onder andere terug in het zorgprestatiemodel (ZPM) en nu ook in de e-overdracht.’ 

 

Wat maakt onze software zo bijzonder? 

Adapcare heeft veel (zorg)kennis in huis. Met onze mensen standaardiseren en ontwikkelen wij best practices voor de zorg die onze klanten vervolgens nog kunnen finetunen voor hun eigen organisaties. Hierin zijn we uniek. Verder zijn we goed in het snel ontwikkelen van software. Je ziet dit onder andere terug in het zorgprestatiemodel (ZPM) en nu ook in de e-overdracht.  

Wat zijn je plannen voor de aankomende tijd? 

Allereerst het blijven optimaliseren van Pluriform Zorg en de app Anne, waardoor we de software nog sneller, veiliger en beter beschikbaar kunnen stellen. Verder zijn we van plan een reeks aan koppelingen aan te bieden via ons API-platform. Hierbij gaat het met name om eHealth- en MI/BI-koppelingen die nu nog niet in Pluriform Zorg beschikbaar zijn. Tot slot willen we meer dashboarding aanbieden en de app Anne ook beschikbaar stellen voor de cliënt, zijn/haar naasten en medewerkers van de dagbesteding.   

 

We denken nu al na over de volgende generatie ECD-gebruikers. Het volgende personeelsbestand zal er heel anders uitzien dan die van nu. 

 

Hoe ziet de toekomst eruit? 

We denken nu al na over de volgende generatie ECD-gebruikers. Het volgende personeelsbestand zal er heel anders uitzien dan dat van nu. De volgende generatie is gewend om te werken met smartphones. De verwachting is dat de app Anne een nog grotere rol zal spelen. Ook denken we na hoe de inzet van technologie kan bijdragen aan het bestrijden van de arbeidstekorten in de zorg. Door slim te blijven samenwerken.