dinsdag 12 december 2017

Najaarsrelease 2017.2 is vrijgegeven

Eind oktober hebben we najaarsrelease 2017.2 vrijgegeven. Een release met meer dan 300 nieuwe features. Inmiddels is de release getest met iStandaarden en hebben we voor het derde jaar op een rij als eerste de Groene Vink gehaald.

Twee features willen we speciaal onder de aandacht brengen: de nieuwe grafische dashboards en het nieuwe cliëntportaal waarin de cliënt de regie over zijn eigen zorgproces kan nemen.

  1.  Managementinformatie begint bij de zorgprofessional zelf. In Pluriform Zorg waren er altijd al veel grafieken die in één oogopslag de situatie van de cliënten samenvatten. Met het nieuwe grafische dashboard is het mogelijk om allerlei grafieken, lijstjes en alerts direct op het startscherm te plaatsen. Met drag & drop kan een applicatiebeheerder zelf het ideale dashboard samenstellen. De bibliotheek met dashboardcomponenten wordt de komende release (2018.1) verder uitgebreid.
     
  2. Ook nieuw is dat het cliëntportaal nu cliënten helpt om regie te nemen in het zorgproces. De rapportages, agenda, zorgplannen en abonnementen waren al zichtbaar, maar de cliënt en zijn mantelzorgers zien nu ook de metingen en kunnen zelf rapporteren. De komende release wordt het ook mogelijk formulieren te bekijken en in te vullen, facturen in te zien, bestanden te up- en dowloaden en nog veel meer.