woensdag 04 oktober 2017

Omaha System ook voor intramurale zorg?

Adapcare krijgt regelmatig de vraag of Omaha ook intramuraal gebruikt kan worden. Ja, met Pluriform Zorg kan Omaha zowel in de wijkverpleging als intramuraal gebruikt worden.

Sinds een aantal jaren wordt Omaha in Nederland gebruikt als classificatiesysteem in de zorg. De bibliotheek met 42 gebieden en 75 actievlakken, als ook het meetinstrument om de status, kennis en het gedrag van de cliënt vast te leggen, helpen een goed hanteerbaar zorgplan te maken. Het Omaha System is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het meest gebruikte classificatiesysteem voor de wijkverpleging.

Pluriform Zorg is in juli 2016 officieel gecertificeerd door stichting Omaha Systems Support en wordt bij veel van onze klanten gebruikt, bij een aantal van onze klanten ook intramuraal. De Omaha-stichting is op zoek naar deelnemers aan de werkgroep Intramuraal.

Overweegt jouw zorginstelling Omaha ook intramuraal te gebruiken? Lees dan ter inspiratie eens het nieuwe boekje ‘Zorgplan maken 2.0’ van Sven Gutker. Hierin doet de auteur een handreiking voor het gebruik van Omaha in het verpleeghuis. Het boekje is hier te bestellen.